Michael Phelps

Michael Phelps er et kjent navn for de aller fleste, enten man er opptatt av svømming eller ei. Amerikaneren regnes som den beste svømmeren gjennom tidene. Etter de Olympiske Leker i 2016 kan han smykke seg med hele 28 OL-medaljer. Dette gjør ham ikke bare til den beste svømmeren i OL noensinne, men også til den mestvinnende olympier og den med flest gullmedaljer – alle grener tatt i betraktning. Dette er nok også årsaken til at han regnes som en av verdens største idrettsutøvere.

Phelps’ suksess i det våte element tilskrives en kombinasjon av fysikk og mentalitet. Med sine 193 centimeter på sokkelesten og en kroppsfasong som er velegnet til å bedrive svømming, har han de beste fysiske forutsetninger for å lykkes. I tillegg skal han være svært målrettet og fokusert i alt han gjør.

Michael Phelps begynte å svømme i en alder av sju. Han beskriver denne opplevelsen, som han delte med søstrene sine, som ikke noe mer spesielt enn at moren deres ønsket at de tilegnet seg svømmeferdigheter. Svømmingen skulle komme til å få en langt større betydning for Phelps, særlig da han i sjette klasse ble diagnostisert med ADHD. Dette ble en forklaring på hvorfor Phelps trivdes så godt i vannet, der han kunne få utløp for all energien han hadde i seg.

Da Phelps var 15 år gjorde han seg for første gang internasjonalt bemerket da han i 2001 slo verdensrekorden i 200 m butterfly. Phelps var da kun 15 år gammel og dermed den yngste til å sette en verdensrekord innen svømming.