De kjente svømmerne og antrekk utenfor bassenget

Svømmere med stil

Svømming er ikke akkurat en sport der man kan uttrykke så mye av sin egen personlighet og stil mens man utfører den, for man er jo som regel under vann og nesten uten klær, bortsett fra svømmehetten og en liten badebukse. Likevel har vi opp gjennom årene sett at mange svømmere kan bygge seg opp et navn for stil og appeal utenfor bassenget.

Svømmekroppen regnes for å være høyst attraktiv, blant annet fordi mannlige svømmere som oftest er høye, slanke og langlemmede med en tydelig v-formet overkropp opp mot de brede skuldrene. Dette er en kropp som kan trives i alt fra noen tettsittende tights og en enkel t-skjorte til mer formelle antrekk som en skreddersydd dress.

Ryan Lochte

En av de mest markerte svømmerne de siste årene har vært Ryan Lochte, fantomet med hele 12 medaljer fra OL og en ganske uforglemmelig stil som kom til uttrykk i reality-programmet “What would Ryan Lochte do”. Lochte har vært attraktiv som modell, og har vist seg fram gjentatt ganger i forskjellige utgaver i løpet av Fashion Week.

I en slik sammenheng er det selvfølgelig ikke alltid badebukse eller tights som er mest naturlig, men heller for eksempel en koksgrå dress med et prikkete slips. Han har imidlertid oftere vist seg å være en type som elsker en mer casual stil, for eksempel med noen enkle slacks, genser med rund hals, og en litt røff skinnjakke.

Michael Phelps

En svømmer med enda flere meritter i bassenget er Michael Phelps, amerikaneren med flest OL-gull av alle gjennom tidene – smått utrolige 23 ganger har han hørt nasjonalsangen fra OL-podiet. I likhet med Lochte har Phelps til tider vært i søkelyset for enkelte utenomsportslige begivenheter, som nok i en periode gikk over grensen til rusmisbruk.

Men når det gjelder stil kan Phelps sies å være et ulastelig forbilde, selv om han har en såpass ekstrem kropp at stilen kan være krevende å etterligne. Det skyldes at Phelps i likhet med de fleste gode svømmere har en svært lang overkropp sammen med korte ben. Phelps har dessuten vært kjent for å trekke badebuksa veldig langt ned når han står ved bassengkanten, som gir et enda mer ekstremt inntrykk.

Noe av det spesielle med Phelps er at han har vist at selv med denne svømmekroppen kan man lykkes med mange ulike antrekk, fra dongeri og hvit t-skjorte til mørk dress. Akkurat det er nesten like imponerende som alle de olympiske medaljene.