Europamesterskap 2018

Under europamesterskapet i svømmesport som i 2018 gikk av stabelen i Glasgow i Skottland og i Berlin i Tyskland, konkurrerte hele 1000 utøvere i disiplinene svømming, åpent vann, synkronsvømming og stup. Europamesterskapet er et nytt konsept som ble holdt første gang i 2018 og som er planlagt for 2022. Det er ennå ikke avgjort hvem som blir vertsnasjon og -by i neste omgang, men det er i skrivende stund åpent for søknader. Det som likevel vil bli annerledes i 2022 er at mesterskapet skal holdes på kun én lokasjon. Det vil si at arrangøren ønsker at én enkelt by eller en region søker alene om å avholde mesterskapet, istedenfor at to byer eller regioner går sammen slik var tilfellet i 2018.

Konseptet satser på å bringe sammen atleter fra hele Europa innen ulike sporter. Formålet er å skape større bevissthet og stolthet rundt europeisk idrett for på denne måten å skape både samhold og grobunn for nye talenter.

I det som var den første og eneste utgaven av arrangementet så langt var det i alt sju konkurransedager for svømming. I alt 632 europeiske svømmere deltok i de ulike konkurransene.