Svømmeutstyr – hva kreves?

Svømming er en praktisk og lett tilgjengelig bevegelsesform om vi skal dømme i lys av hvor lite utstyr som faktisk trengs. Som rekreasjonstrehing trengs faktisk ingenting annet enn rent vann – i store nok mengder til at du kan bevege deg svømmende i vannet. For de av oss som kanskje er hakket mer beskjeden vil en badedrakt eller badebukse kanskje være å foretrekke. I noen badeanlegg stilles det dessuten krav til at de besøkende bruker badehette. Dette skyldes i såfall at renseanlegget ikke er avansert nok til å takle håravfall som måtte komme med gjestene.

I konkurranse- eller treningsøyemed ser man ofte også at svømmebriller blir brukt i kombinasjon med badehette. Dette er for å redusere sårhet på øynene som kan oppstå når man oppholder seg i klorvann over lengre tid. Dessuten vil det for mange svømmere gjøre at man lettere kan holde fokus på selve svømmingen og ikke bli distrahert av ubehag i øynene.

Dersom man svømmer utendørs, kanskje særlig på ferie, vil noen kanskje også svømme med svømmeføtter og snorkel, i tillegg til svømmebriller eller -maske. Dette refereres gjerne til som “snorkling”, og er en ypperlig måte å studere livet i vannet på, mens man selv får både mosjon og avkobling.