Henrik Christiansen – en klar medaljekandidat

Du har kanskje lyst til å bli en god svømmer, eller har lurt på hvordan folk som Henrik Christiansen har blitt så gode. Vel, de har trent enormt mye for å nå så langt, men samtidig så har de kanskje noen egenskaper som ikke så mange andre har.

Henrik overrasket oss alle gledelig da han svømte inn til bronsemedalje under kortbane-VM og vi fikk alle enda en ny helt. Svømming har i mange år vært en sport vi ikke klarte å hevde oss i, men så eksploderte det ut på 2000-tallet.

Hva skal til for at du kan bli en så god svømmer som Henrik Christiansen og hvordan fikk han det til? Her er litt om Henrik Christiansen.

Oppvekst

Henrik er født i Oslo i 1996 og her har han bodd siden han var liten. Han var en aktiv unggutt som elsket vannet. Han ble snart medlem av Lambertseter Svømmeklubb. Han utmerket seg ikke tidlig som svømmer, men interessen var der alltid og lysten på å nå langt var til stedet fra tidlig alder.

Treningen

Henrik er en av våre idrettshelter som trener enorme mengder. Akkurat som Kristian Blumenfeldt elsker han lange økter i høy fart. Om han kan løpe like fort som han i høyhælte sko er ikke sikkert, for der en Blumenfeldt i særklasse. Selv etter 3,8 kilometer svømming og 180 kilometer sykling, så holder han likevel en fart på nesten 20 km/t over en hel maraton for å ta verdensrekord.

Men Henrik legger ned enormt med arbeid han også. Bare les denne artikkelen som ble skrevet om treningen hans. Den viser at han trente rundt 1500 timer allerede da han var 18 år. Da han også gikk på gymnas, betydde dette i prinsippet at han hadde en fulldagsjobb ved siden av skolen.

Er du villig til å trene så mye? Kanskje skippe fin sko eller platåsandaler for et par skikkelige løpesko? Eller stå opp kl. 0450 for å gjøre unna dagens første svømme-økt?

Lidenskapen

En som Henrik må ha en ekte lidenskap for å nå så langt. Noe som flammer inni han og som gjør han god. Man kan ikke tenke på alle festene man går glipp av i ung alder, ei heller de fine samlingsstundene.

Man må ha fokus på trening hver dag gjennom hele oppveksten. For det er ingen som blir gode i dag kun basert på talent. Talentet kan ligge i bunn, men selv en svømmer former kroppen sin etter treningen. Du får store føtter for å kunne sparke fra som en delfin, brede skuldre for å gli gjennom vannet og lange slanke muskler for at være aerodynamisk flytende.

De få sjansene

De som havner i historiebøkene har hatt utenkelig mye flaks. Formen deres har vært prikket inn helt perfekt, de har holdt seg unna sykdom og de har unngått skader. Henrik Christiansen er en slik person som har opplevd en del nedturer, men samtidig vært i ganske god form ved de store mesterskapene.

Det har gitt han sølv i VM, og tre sølvmedaljer i EM. Blir OL det neste?