Hvordan bli en god svømmer

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hva som trengs for å bli en god svømmer. Dersom du har lyst til å bli en like god svømmer som Michael Phelps så må du vite at det kreves veldig mye trening. Vi skal også se på hva svømming kan brukes til.

[IMAGE=bjpxfxfMftYn.jpg]

Svømmetrening

[IMAGE=fSkgl7b1BxwI.jpg]

Det er mange ting man kan gjøre for å bli flinkere til å svømme, men det vi skal satse mest på er trening. Det vil si at vi må svømme så ofte som mulig. Dersom du vil komme på et høyt nivå så holder det ikke med dette, fordi man også må være veldig fokusert. Det vil si at du alltid skal være fokusert på teknikken som du bruker, og pass på alltid å prøve å forbedre den.

Du skal også prøve i ny og ne å gjøre andre kondisjonsøvelser som for eksempel sprint og langdistanseløping. Det anbefales å skaffe seg et pare gode Nike sko dersom du skal gjøre dette, fordi det er viktig ikke å skade leddene for mye med dette.

Ellers så bør du tenke på å skaffe deg et lag med mennesker å trene sammen med, eller kanskje til og med investere i en personlig trener som kan hjelpe deg å bli bedre.

Forskjellige mål

Det finnes mange forskjellige mål som du kan sette deg for praksisen din. Husk alltid å varme opp før du begynner med intense økter. Det er viktig å være sensitiv med sin egen kropp når det gjelder svømming. Dette er viktig fordi vi må ha en stor følsomhet når vi skal kalkulere våre bevegelser til å være så nøyaktige og rytmiske som mulig. Rytme har veldig mye å si i svømming.

Det mest vanlige målet er kanskje ikke å bli en profesjonell utøver i sporten, men heller å komme seg i form. Svømming er en god måte å trene utholdenhet på, uten å legge for mye stress på kroppen i det lange løp. Det er ikke så mye mer man kan si uten å først vite hvilke mål man har satt seg selv.

Dersom du leter etter et mål å sette deg selv, så kan du for eksempel begynne med 400 meter bryst svømming. Dette er en god måte å starte på, ikke fullt så intenst og raskt som 100 meter fri, men krever heller ikke den samme utholdenhet som de andre lengre øvelsene.

Det du kan begynne med er å lære deg teknikkene først, og deretter få noen til å ta tiden på deg når du svømmer for å prøve å slå din egen personlige rekord. Dette kan faktisk være veldig spennende, spesielt i begynnelsen da du kommer til å se stor fremgang ganske raskt.