Michael Phelps – tidenes beste svømmer

Svømming er en av verdens aller største og mest utbredte idretter. Konkurransesvømming går ut på å svømme raskest mulig på en gitt distanse i vann ved hjelp av en gitt svømmeteknikk. De ulike svømmeteknikkene som brukes i konkurransesvømming er crawl, bryst, butterfly og rygg. I tillegg konkurreres det i medley, som er en kombinasjonsgren hvor flere av teknikkene brukes, samt stafetter.

Opp gjennom årene er det enkelte svømmere som har markert seg med ekstraordinære resultater og fysikk, og Michael Phelps er en av de aller største. For å nå verdenstoppen i svømming kreves det en enorm fysikk, både med tanke på utholdenhet og styrke. I tillegg må man reise rundt på store stevner og konkurranser, og man er dermed avhengig av en god økonomi for å få satsingen til å gå rundt.

De beste svømmerne kan leve av sponsor- og premiepenger, men for de som er i starten av satsingen og ønsker å slå gjennom, kan et lån være det man trenger for å komme seg rundt på de store konkurransene. Om du behøver hjelp til refinansiering av smålån kan du bruke Nettavisens guide og sammenligningsverktøy for god hjelp.

– Michael Phelps

Den amerikanske svømmeren Michael Phelps regnes som tidenes beste svømmer. Phelps har svimlende 23(!) gullmedaljer fra OL, og er med det tidenes olympier uansett idrett. Han holder også rekorden for flest gullmedaljer i ett og samme OL, med 8 gullmedaljer fra OL i Beijing i 2008. I tillegg til OL-gullene har Phelps også tre individuelle verdensrekorder, samt to verdensrekorder med det amerikanske stafettlaget.

Michael Phelps er født 30. juni 1985, og han er oppvokst i I Baltimore i Maryland, USA. Phelps begynte å svømme da han var 6 år gammel, og fikk raskt suksess både nasjonalt og internasjonalt. Allerede som 15-åring ble han tatt ut til OL i Sydney i 2000, og ble med det en av tidenes yngste amerikanske OL-svømmere.

Det er flere grunner til den enorme suksessen Phelps har fått til i bassenget. I tillegg til enorme mengder trening er kroppen hans nærmest skapt for svømming. Han har et stort “vingespenn”, altså lange armer og fingre, samt store føtter som nærmest fungerer som svømmeføtter for å skape fart.

For å klare å opprettholde fysikken og treningsmengden som kreves, hadde Phelps under sin aktive karriere et ganske ekstremt kosthold der han spiste rundt 8000-10.000 kalorier hver dag. Dette er dog ikke noe som anbefales for “mannen i gata”, da det kun er på grunn av den ekstreme treningsbelastningen at kroppen trenger så mye energi.